Beskrivelse af asylskoleafdelingen ved Hanstholm skole

Hanstholm skole har en asylskoleafdeling som varetager undervisning af elever i aldersgruppen 5-17 år.

Der undervises i folkeskolens fagrække med særligt fokus på dansk, engelsk og matematik.

Herudover vægtes den sociale trivsel højt, og eleverne indføres i et grundlæggende kulturelt kendskab til danske normer og værdier, med det formål at styrke deres kompetencer til at begå sig i relationer og samfundet generelt.

Elevtallet er meget dynamisk og holdene tilpasses derfor jævnligt således pædagogiske og didaktiske hensyn forvaltes mest hensigtsmæssigt.

Der arbejdes ud fra principperne i KRAP – kognitiv, ressourceorienteret, anerkendende pædagogik.

Der er endvidere fokus på en meget struktureret dagligdag, hvor tydelighed, visualisering og nærvær i konteksten er nøgleord.

Der er asyl-SFO på skolen fra 14-16.

Der arbejdes målstyret i elevplaner, og eleverne får statusbeskrivelser med sig, når de skal videre.

Elever som vurderes parate til inklusion i de almene klasser, kan efter aftale med ledelsen inkluderes i hele eller dele af deres undervisning.

Personalet i asylafdelingen består af en koordinator, lærere, pædagoger samt undervisningsasssistenter.

Nærmeste leder for afdelingen er Sanja Hvolbæk, viceskoleleder.

Skolen arbejder tæt sammen med Hanstholm asylcenter.